Voorstelling met een bijzondere titel

Zaterdagavond speelt muziektheatergezelschap De Groeten na vier succesvolle dagen voor de laatste maal haar voorstelling Tot de schijt ons doodt. Wie nog een kaartje had willen bemachtigen, heeft helaas pech, want de shows voor vandaag waren gistermiddag al ruimschoots uitverkocht. Wat verklaart het succes van deze drie Groningse theatermaaksters? Is het misschien de olijke titel van het stuk? Uit een steekproef onder de bezoekers blijkt dit maar deels het geval te zijn. Het merendeel van het toegestroomde publiek kwam af op de reputatie van het gezelschap. Velen van hen hadden De Groeten eerder op Noorderzon gezien en hadden daar goede herinneringen aan. Anderen hadden De Groeten elders zien optreden. Ook een positieve recensie in het Dagblad van het Noorden bracht veel nieuwsgierigen bezoeker naar de container van De Groeten aan de Lelielaan. Het gevolg: iedere voorstelling uitverkocht. Hopelijk zijn ze er volgend jaar weer bij!

Tekst | Emma Parmentier

http://www.noorderzon.nl/festivalinfo/achter-de-schermen/achter-de-schermen-zo-18-aug

—————————-

Het nieuwe verbinden op Noorderzon

Festival Noorderzon dus. Met tot en met 25 augustus veel performing arts en nog heel veel meer horeca – zonder eten en drinken wil het niet. We bezochten zaterdag drie voorstellingen:  Tot de schijt ons doodt van De Groeten, Duif van Dinanda Luttikhedde en Groeten uit Tilburg, Texas van Tom America en P.F. Thomése.

De dames van De Groeten zagen we drie jaar geleden voor het eerst. Toen in Eexterzandvoort waar ze in een camper de muziekvoorstelling Groeten uit mijn wereld speelden, over jongeren die het platteland vaarwel zeggen. Tot de schijt ons doodt is gesitueerd in een container en kan daardoor iets meer publiek trekken. Zaterdag zaten we met zijn twintigen te puffen en te zweten.

De voorstelling vergoedde veel zoniet alles. De Groeten bracht ons in een razend tempo een bruisende voorstelling over vreemdgaan en relatieperikelen, over het ‘nieuwe verbinden’. De kracht zat ‘m de uitbundige uitstraling en vooral in de liedjes. Alles bont en Nederlandstalig en afkomstig uit het bakje kleinkunst, gestoeld op knappe samenzang en voorzien van een gulle lach en kleine traan.
—————————-

http://blog.arnovanderheyden.nl/actueel/arnos-aperitief-zaterdag-17-augustus-2013/