kzk

De kop is er af!

‘Alle Gekheid’ is begonnen. Nouja, eigenlijk is dat niet sinds wij zijn begonnen met een nieuwe show, maar al sinds onze prille opstart had het onze ‘middle name’ kunnen zijn.

Afijn. Alle Gekheid. Een show rondom en vanuit (ja, Human Tetris praktijken, komt dat zien) een ijscokar. Een mooie voorstelling waarin we vooral een level omhoog gaan wat betreft het decor. Mooi, strak, fris en we hebben het aantal ‘meuktassen’ van vijf gereduceerd naar twee. En er is een nieuwe elektrische piano aangeschaft om de opkomende hernia (door vorige shows) niet chronisch te laten worden.
Op Koningsdag gaan we in premiere in Amsterdam. Voor die tijd spelen we her en der wat try-outs en in het verleden, zo’n 3 weken geleden, hebben wij zelfs onze eerste voorproef al gespeeld op het StukaFest (=Studenten Kamer Festival) Groningen!

Net als vorig jaar hadden we ook dit jaar onszelf weer gedwongen om een half uur materiaal af te hebben waarmee we (soms letterlijk, nogmaals, komt dat zien..) met de billen bloot gaan. Dit is doodeng maar blijkt altijd weer win-win. Het levert zowel feedback als publiciteit op en inderdaad. Na drie shows waren de reacties op onze ‘voorproef’ (ja, indekken!!) zoals gehoopt, enorm goed! En waren wij uitgeput.

Dit kwam voor 10 procent door de show, voor 20 procent door de zenuwen en voor de overblijvende miljoen procent door het sjouwen van een @#$%& IJSCOKAR een trap op van minimaal 20 treden, daarna nog een gang door en 4 deuren = 4 keer kantelen, dit keer twee want hij moest er ook weer uit, dus 40 treden 8 kantelingen = hoeveel nieuwe likjes verf?..! ENIG Puntje voor volgende productie, maar ja, alles voor een goed concept!

De huisbewoners deden waarschijnlijk een vreugdedans en vielen 1 seconde later uitgeput in slaap, of nog waarschijnlijker, dood neer, toen we ’s nachts eindelijk weg waren (nog bedankt he, jongens x!). Toen we eenmaal thuis waren was zelfs de Stukafest after-after party al afgelopen en Smurfin zou jaloers zijn op onze blauwe plekken.

Wij deden desondanks een vreugdedans dat de kar wielen heeft en er, voor zover wij weten, niet veel festival terreinen bestaan op een eerste verdieping. Gunstig voor onze hernia die toch wel even ruw wakker was geschudt uit zijn winterslaap.

We zien 2014 zonnig tegemoet!

Komende weken hebben we nog tijd om ‘Alle Gekheid’ te verbeteren, we krijgen regie aanwijzingen, en we zullen nog een aantal try-outs spelen voor publiek:

28 maart op het Aangeschoten Wild festival in Delft
11 april in het dorpshuis te Witteveen (Drenthe)
12 april, 15:30, 17:00,  in Koudum (Friesland)
13 april vanaf 15:30 in het Tromp Theater te Leeuwarden
19 april in het Bostheater te Ommen

(zie voor alle info in agenda of reserveer via info@degroeten.net)