Gelezen op de USVA BLOG door Vera Hukker
Over ‘Tot de schijt ons Doodt’

“Een ontzettend mooi huis met een strakke en gezellige woonkamer bood het podium voor De Groeten, drie meiden uit Groningen die muziektheater van formaat lieten zien. Hun show, ‘Tot de schijt ons doodt’ was een kritische show over de huidige tijd, waarin stellen wel trouwen maar waar de sleur toe slaat, met alle gevolgen van dien. Prachtige driestemmigheid, goed acteerspel, snelle wisseling van de benodigde attributen en kleding en het erbij betrekken van het publiek maakte de show tot een prachtstuk waar ik tegelijkertijd door ontroerd werd, heel hard om kon lachen en naderhand nog even goed over na heb gedacht. Een luid applaus van het publiek klonk waarna helaas plaats gemaakt moest worden voor de volgende groep bezoekers.”

http://usvablog.wordpress.com/2013/03/05/genieten-van-cabaret-theater-muziek-en-andere-kunst-op-stukafest-2013/

Voor het eerst sinds tijden heerste er rust in onze werkruimte. Alles was ingepakt, we namen nog maar eens een bakje thee en maakten aanstalten om maar eens ‘die kant op te gaan’. “Die Kant’ was het huis van Rutger en Eke. Onze StukaFest locatie die zich, tot onze grote vreugde, bijna letterlijk naast ons eigen deur bevond.
1 keer lopen, 1 keer rijden en alle spullen waren over. Het opbouwen kon beginnen!

Hoewel we eerst vrij rustig waren, eigenlijk uitzonderlijk rustig onder de hele situatie, begon het bij Rutger en Eke thuis toch wel weer te kriebelen en de DOEM SCENARIO’S spookten door onze hoofden.
We zijn erg goed geworden in het maken van grappen die niemand begrijpt, plus dat slechts 1 persoon de voorstelling had gezien, maakte het voor ons heel spannend of het allemaal wel aan zou slaan.

Terwijl wij nog 1x een doorloop deden met Rutger als hoofd-draai constructie en zijn maatje Jasper als hoofd-muziek, stond Eke in de keuken heerlijk voor ons te koken. Met Nina besprak ik nog even alle ‘Wat te doen als’…met conclusie dat er ondanks de crisis vast nog wel twee vacatures voor putje schepper waren.

Toegegeven, we waren mega zenuwachtig. We wilden ook zo graag iets neerzetten wat nog beter was dan de Zeikwijven! Om 20:15 vraten we in de nervositeit alle M&M’s op die gastvrouw Eke voor de bezoekers had neergezet en om 20:20 kwamen de eerste mensen binnen. De eerste twee seconden waren een beetje ongemakkelijk, maar al snel ging de knop om en de reacties van de eerste lading bezoekers was genoeg reden om te beseffen dat het ons weer gaat lukken om deze zomer een te gekke productie neer te zetten! We zijn hartstikke blij dat het goed wordt ontvangen en hebben nu nog een maand de tijd om puntjes op i’s te zetten.

TOT OP DE FESTIVALS :-)